ЖЕНИ КОСТАДИНОВА И НЕЙНОТО ДУХОВНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВАНГА

Създадено на януари 03, 2022, от demo

Уважаеми приятели и поклонници на Ванга,

Изправени сме пред духовно събитие, което с времето ще остойностява не толкова себе си, колкото живата памет за светицата Ванга. „И остави Ванга следа” не е обикновена книга за пророчицата, а духовно изследване на Ванга – такава, каквато беше и такава, каквато остава във всеки един от нас, които малко или повече съдбата беше дарила с докосване до мъченическата съдба на пророчицата. А истинското докосване до Ванга е колкото дар на съдбата, толкова и изпитание на нравствената и духовна чистота! Кой и как е стигнал до нея, какво ще отнесе със себе си и какво ще ни води към паметта на нейната святост – това не са изобщо въпроси, а въпроси с трудни отговори към самите нас – отговори над които стои святата памет на Ванга. 

„И остави Ванга следа” на Жени Костадинова е книга, на която не само можем да се доверим, но и да открием и преоткрием не само „своята” Ванга, но безкрайното пространство, в което божествената мисия на Ванга живее в сърцата и духовната памет на стотици, на хиляди, които по различен повод съдбата беше срещнала със Светицата.

При Ванга хората търсеха лек и спасение! Срещите с нея белязаха живота ни, при нея се чувстваш незаслужено привилегирован и заедно с това ни държаха нащрек за собственото ни поведение и действие. Ванга беше живото потвърждение за невидимия живот, за единството на света „отсам” и „отвъд”. Ванга приземи света на Вярата до обикновени човешки взаимоотношения и действия. Неуловимото и необяснимото се срещаха при Ванга само с едно докосване до цветето, с което бяхме при нея. Вселенската мисия на Ванга бе извън каноничните правила. Тя беше Вестител и служител на Вярата, на Божествената и Вселенска доброта и взаимопомощ. Ванга беше извисен дух, от рода на най-големите и чисти духовни пратеници. И всички стари, нови, новооткрити мними и „истински” пророчества малко или много принизяват образа и високата й мисия за нравственото и духовно спасение на човечеството. А самият факт, че сега все още продължаваме да търсим нейното духовно присъствие е някаква надежда и за Пътя, и за Спасението. „И остави ванга следа” на Жени Костадинова е всъщност и поклон, и следа! Сериозна, упорита, последователна, вярваща и всеотдайна, Жени Костадинова извика от времето и съхрани късчетата скъпоценна духовна памет за Ванга, за което можем само да й бъдем благодарни!

Благодаря, Жени!

И накрая, имам честта от ръководството на фондация „Ванга”, за изключителните заслуги на Жени Костадинова към делото на Ванга, да й връча почетния знак на фондация „Ванга”!

Акад. Светлин РУСЕВ

9 ноември 2017

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *